Arkiv

Vi har valt EPiServer som publiceringssystem

För er som behöver dynamiska webbplatser som ni själva kan ta kontrollen över kan vi nu erbjuda EPiServer.

Nu har vi utvärderat ett flertal av de publiceringsystem (eller Content Management System, CMS som det också kallas) som finns på marknaden.

Vi har valt att använda oss av EPiServer då det är ett av de mest flexibla och välbyggda systemen. Det innehåller väldigt mycket funktionalitet och det är enkelt att utveckla till. Det finns i dag många webbplatser baserade på EPiServer och många kunniga utvecklare (men vi är inte rädda för konkurrens:). Eftersom det är väl spritt räknar vi med att det kommer att finnas kvar i framtiden och även att växa. En fördel är även att det är svensutvecklat då våra kunder nästan uteslutande finns på den svenska marknaden.

En nackdel med EpiServer för de mindre kunderna är att licensen kostar en del men för de kunderna som inte är i behov av ett avancerat system räknar vi med att vi ändå kan vara kostnadseffektiva genom att skräddarsy lösningar där de delar som kunden behöver uppdatera går att uppdatera.

EPiServer bygger på Microsofts .NET plattform och som databas är MS- SQL ett bra val. Då vi redan är experter på de teknikerna och då det finns väldigt bra verktyg för utvecklare har även det varit något som vägt över till EPiServer fördel.

Vi kommer självklart inte att sluta se oss om efter andra webbpubliceringssystem. Hittar vi andra lösningar som vi tror kommer att passa våra kunder kommer vi självklart att kika närmare på dem.

Open Source är något som vi tror kommer att komma  i framtiden.

Taggar

EPiServer,CMS,Publiceringssystem