Arkiv

Utvärdering av publiceringssystem

I dag har internetanvändarna blivit mer kräsna och det ställs höga krav på att en webbplats ska vara uppdaterad. Därför krävs det att webbplatser och hemsidor är lätta att underhålla av kunderna själva. Vi har hittills skräddarsytta anpassade publiceringssystem för varje kund där vi tagit fram funktioner där de kan uppdatera utvalda delar. I bland har det gällt att bara kunna lägga in nyheter och i bland har det varit mer omfattande system där de även kunnat skapa nya sidor, lägga up bilder osv.

Att skräddarsy från grunden kostar en hel del och i dag finns det flera olika färdiga paketerade system som man istället kan använda som plattform när man utvecklar en webbplas. Dessa standardlösningar gör att det går mycket snabbare och blir billigare för kunderna att få dynamiska webbplatser.

Vi har därför satt i gång att utvärdera ett flertal system på marknaden för att se vad som passar våra kunder bäst. Vi kommer att titta på bl.a. Joomla, EpiServer, Sitevision, Lemoon, Sitedircet och några till.

Taggar

Publiceringssystem,EPiServer,CMS