Support och förvaltning

Support

Vi hjälper till med både support och förvaltning. Det innebär att vi dels kan vara en extern resurs för era redaktörer men också att vi kan hjälpa till med att utveckla er befintliga webbplats med nya funktioner.

Webbplatserna har blivit allt mer omfattande och antalet redaktörer som arbetar med uppdateringar blir allt fler. Behovet av support har därför ständigt ökat.

Support omfattar idag många delar. Det vanligaste är handhavandesupport till redaktörer som behöver en hjälpande hand, men det är inte heller ovanligt att redaktörer begår misstag som påverkar hela webbplatsen.

Ibland krånglar även tekniken av olika anledningar. Webbservern där webbplatsen ligger kan också råka ut för problem och de flesta har väl även drabbats av att nätanslutningen slutat fungera (avgrävda kablar är ett klassiskt exempel). Det händer ibland även att det finns buggar både i publiceringssystemet och i leverantörens kod.

I takt med alltmer komplicerade lösningar uppstår det ibland också problem med externa eller interna funktioner (t ex statistik och sökfunktioner) som påverkar driftsäkerheten. Även om det finns ett avtal som garanterar driftsäkerheten omfattar det inte själva applikationen eller webbplatsen.

Det är mycket som kan gå fel och det kan vara svårt att själv felsöka. Nu är det ovanligt med allvarligare driftstörningar men när det uppstår problem är det viktigt att någon med erfarenhet håller i felsökningen. Förutom support krävs det därför någon som kan hantera allvarligare incidenter och som förstår systemet i sin helhet. Med ett supportavtal kan du som kund känna dig trygg med att få hjälp både när det händer något oväntat och när det krävs en hjälpande hand.

Förutom support och incidenthantering finns det också ofta ett behov av att vidareutveckla. Det kan vara mindre justeringar eller större utvecklingsinsatser. Vi kan hjälpa till med förvaltningen och ta det från idéer och förslag till att realisera önskemålen.

 Våra befintliga kunder vet att de alltid kan ringa till oss och de som har större komplexa eller affärskritiska lösningar kan alltid teckna support- och förvaltningsavtal för ökad trygghet. Vi hjälper inte bara kunder där vi själv byggt lösningarna. Vi kan även hjälpa dig som redan har en webbplats.

Kontakta oss om du har behov av support och förvaltning!Vi förvaltar fler olika system 

Vi erbjuder support och vidareutveckling för webbplatser som är baserade på följande CMS (publiceringsssytem):

Vi kan också ge support och vidareutvekla lösningar som är byggda på Microsoft ASP.NET eller PHP. Vi behärksar även MS-SQL och My-SQL.