Appar för alla

Appar

Om du vill nå ut till mobilanvändarna är appar ofta en bra lösning.

Appar är ett samlingsnamn för program som körs på mobiltelefoner s.k. smartphones och surfplattor. Det kan vara allt från enkla företagspresentationer till betydligt mer avancerade interaktiva lösningar. Fördelen med en app mot för en vanlig mobilanpassad webbsida är att den till fullo utnyttjar möjligheterna som smartphones erbjuder. Det gör att appen kan innehålla fler funktioner och att den blir mer lättanvänd eftersom den är anpassad till mobiltelefonen.

När man skapar en app gör man en unik app för varje mobilplattform. Det betyder t.ex. att man måste skapa en app för iPhone och en annan för Android. Det gör att kostnaderna ökar men å andra sidan kan varje app utnyttja respektive plattform maximalt.

En variant på en vanlig app är att bygga en s.k. webbapp. Den skapas som en webbplats på nätet men utformas med teknik som gör att den fungerar bra på alla smartphones som har tillgång till en webbläsare. Designen anpassas även för att passa för respektive plattform för att ge "rätt känsla". Det är ett kostnadseffektivt sätt att skapa mobilanpassade appar och kan ofta vara den bästa lösningen beroende på hur appen ska fungera.
Det går även att paketera en webbapp som en vanlig app om man vill nå ut på Appstore t.ex. En annan fördel med webbappar är att de kan utformas så att du som kund själv kan uppdatera innehållet. Då slipper man vända sig till den webbyrå som skapat appen för att göra ändringar och uppdateringar.

Vi hjälper dig att välja en optimal lösning som passar dina behov bäst utifrån vad du vill uppnå.