Huddinge kommun

Huddinge kommuns nya webbplats är baserad på EPiServer och innehåller en hel del nyheter som underlättar för besökarna både när det gäller att ta till sig innehållet och möjligheterna till att vara med och påverka.

Vi flera formulär och webbdialogen (där man kan ställa frågor till politiker) erbjuder man flera vägar till medborgarinflytande.

Webbplatsen har fått ett mer dynamiskt innehåll där besökaren själv till viss del kan välja vilken information som ska vara synlig.

Tillgänglighet är ett område som man fokuserat på, både när det gäller tekniken, att följa standarder och riktlinjer men också genom att lägga till funktioner för språkhantering, teckenspråksfilmer mm. EPiServer har varit en bra grund att utgå från då det har bra förutsättningar för att lyckas.

I Huddinge kommun händer det mycket och för att underlätta för besökarna att hitta rätt bland evenemangen har På gång-avdelningen även försetts med flera möjligheter att göra urval och det går även att spara och bevaka händelser.

Webbplatsen är baserad på EPiServer CMS 6 och för att utöka redaktörernas möjligheter att påverkar hur innehållet presenteras har vi även använt tillägsmodulen Composer.

Bilder

Fakta, Huddinge Kommun:
Huddinge är den nästa största kommunen i Stockholms län med nästan 100 000 invånare. Huddinge kommun har ett växande näringsliv och handelsplatsen kungens kurva där bl.a. världens största IKEA-varuhus ligger har över 20 miljoner besökare varje år. I Flemingsbergs universitetsområde hittar man Södertörns högskola, Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolan. Här utbildar man inte bara runt 20 000 studenter varje år utan det bedrivs även forskning på internationell nivå. Huddinge kommun erbjuder även närheten till naturen och möjligheter till olika fritidsaktiviteter.

www.huddinge.se