EPiServer Gävle

EPiServer CMS är ett lättanvänt och stabilt publiceringssystem som är lätt att lära sig. Alla publiceringssystem erbjuder möjlighet att uppdatera innehåll på webbplatser men få lösningar är så lättanvända som EPiServer. Till skillnad mot de flesta konkurrerande system erbjuder EPiServer dessutom mycket mer möjligheter än att bara skapa och redigera sidor.

 • Några exempel på funktioner du kan få i EPiServer:
 • Administratören har full kontroll över användare och rättigheter.
 • Det finns möjlighet till tidstyrd publicering.
 • Inbyggd förhandsgranskning gör det enkelt att se hur en sida ser ut innan publicering.
 • Med versionshistorik kan du gå tillbaka till föregående versioner av en sida.
 • Arbetsflöden möjliggör att det t.ex. är enkelt att granska och godkänna sidor som andra gjort innan de publiceras. Automatsikt genererat innehåll, t ex RSS-Feeds, Webbkartor mm. spar tid för redaktören samtidigt som det underlättar för besökaren.
 • Språkhantering är enkelt via sk. globalisering där allt innehåll på webbplatsen kan översättas och visas i de olika språkversionerna.
 • Möjlighet att skapa egna formulär för enkäter, beställning av broschyrer mm.

Ordning och reda

På hemsidor där det är många redaktörer som arbetar med innehållet är det viktigt att det hänger ihop och följer samma grafiska profil. I EPiServer arbetar man med mallar för de olika typer av sidor som man vill kunna arbeta med. Då bestämmer man även hur stor frihet redaktörerna ska få (ofta låser man t.ex. typsnitt och textfärger för att undvika rörig design). Den som är administratör kan å andra sidan få full frihet.

Som kund bestämmer du alltså vilken frihet eller begränsning som ska finnas på de olika mallarna.

EPiServer är lätt att lära sig

De flesta av våra kunder har kommit igång med att använda EPiServer efter bara några timmars utbildning. Systemet är logiskt uppbyggt och att redigera en sida påminner om att arbeta i Word (det går t.o.m. att använda Word som redigerare).När du är inloggad har du dessutom alltid tillgång redaktörshandboken om du skulle glömma bort hur du gör.

EPiServer håller även egna utbildningar för de kunder som har större behov eller själva vill lära sig utveckla sin egen lösning.

Flexibelt och framtidssäkert

EPiServer är en plattform som erbjuder många standardfunktioner samtidigt som det är skapat för att det ska vara enkelt att vidareutveckla kundunika lösningar. Det gör att du aldrig "fastnar" i din webbplats. Med EPiServer kan du alltid göra det du vill och det går även enkelt att skapa kopplingar till andra system som t.ex. MS Sharepoint.

Utöver de standardfunktioner som ingår finns det också många tilläggsmoduler. Det gör att du slipper uppfinna hjulet när du har behov av mer än standardlösningarna. EPiServer tar själv fram många sk. plugins men det finns även flera fristående företag som arbetar med tillägg till EPiServer.

Skaffar du EPiServer för din webbplats kommer du inte att behöva byta system längre fram när dina behov växer.

EPiServer är marknadsledande i Sverige men många installerade system hos många stora kunder. Du kan alltså vara trygg med att verktyget inte försvinner från marknaden.

EPiServer är stabilt

EPiServer är baserad på ASP .NET från Microsoft och använder även Microsofts SQL-Databas. Det gör att det finns väldigt bra utvecklingsverktyg som snabbar upp utvecklingsprocessen (= lägre kostnader för dig som kund) samtidigt det borgar för att tekniken inte blir förlegad. Dessutom arbetar de flesta större IT-konsulter med EPiServer så du behöver inte riskera att stå utan kompetens när du behöver hjälp.

Tillgänglighet och standarder

EPiServer har verkligen ansträngt sig för att publiceringssystemet ska uppfylla alla krav på tillgänglighet och standarder och de har verkligen lyckats. Många 24-timmarsmyndigheter använder bl.a. EPiServer och i dag är det en av de bästa plattformarna med avseende på tillgänglighet för besökarna.

Självklart hänger det även på den som utvecklar lösningen, en programmerare som inte behörskar tekniken kommer inte heller att kunna leverera en bra lösning.

När ska man välja EPiServer?

För större företag, kommuner och landsting är EPiServer ett bra val. Om webbplatsen har mycket innehåll eller om det är många som ska arbeta som webbredaktörer passar det perfekt.

Finns det krav på specialfunktioner utöver att publicera innehåll i form av text och bild, eller behov av integrering med andra system är EPiServer också rätt val.

Eftersom EPiServer är ett lättanvänt och mångsidigt publiceringsverktyg används det i dag i allt större utsträckning av mindre företag och även för olika typer av kampanjwebbar och mikrosajter. Vill man ha det bästa ska man helt enkelt kika på EPiServer.

EPiServer passar lika bra för externa webbplatser som för intranät.

Kort om EPiServer AB

EPiServer är en produkt från EPiServer AB och har funnits på marknaden sedan 1994. De är certifierade guldpartners till Microsoft och har fått högsta betyg, AAA, av Dun & Bradstreet sedan 2000. De har i dag kontor i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Ukraina, Sydafrika, Storbritannien och Holland.

Det har sålts mer än 2500 EPiServerlicenser och det finns över 100 000 redaktörer som arbetar i systemet. 46% av Sveriges invånare bor i en kommun vars webbplats använder EPiServer.

Ring oss om du vill veta mer om EPiServer: 026 - 64 42 90.

Våra tjänster inom EPiServer

När det gäller utveckling av nya webbplatser i EPiServer kan vi på webbyrån bistå med alla steg.

 • Förstudie (behovsanalys, kravsammanställning mm.)
 • Design
 • Utveckling
 • Testning
 • Lansering
 • Utbilding
 • Fortsatt förvaltning (utveckling, support etc.)
 • Drift

Förutom att hjälpa till med helt nya hemsidor går vi gärna in och vidareutvecklar befintliga lösningar och vi kan även ta hela förvaltningen om ni har de behover. Det kan t.ex. innebära att vi på webbyrån tar hela ansvaret för webbplatser och hjälper till med support och utbildning av redaktörer, hanterar incidenter mm. samtidigt som vi arbetar aktivt med förbättringar, både egna förslag och förslag som kommer in från redaktörer och er egen organisation. Vi kan följa upp och analysera besökarnas beteende, kontrollera kvaliteten på innehållet  och arbeta fram en webbstrategi för webbplatsens framtida utveckling. 

Vi erbjuder  även våra konsulter till andra leverantörer (t.ex. IT konsulter, reklambyråer mfl) i projekt där det behövs extra bemanning.

 

EPiServeruppdrag

Några exempel på EPiServerbaserade hemsidor som webbyrån varit med att utveckla.

 • www.bup.se
 • unganhörig.se
 • www.ftvgavleborg.se
 • www.huddinge.se
 • www.huddingegymnasiet.se

Stockholms Läns Landstings är en av webbyråns större kunder inom EPiServer och vi förvaltar och utvecklar flera webbplatser för dem. För tllfället förvaltar vi 11 olika webbplatser och intranät byggda på EPiServer för SLLs räkning.

Geofrafiskt har vi våra kunder i Gävle, Gävleborg och Stockholm med omnejd.