Flash

Flash gör det möjligt att skapa levande och interaktivt innehåll på webben och passar bra när det gäller att skapa kampanjer, banners och andra presentationer där fokus ligger på upplevelse och design.

Vill du göra din webbplats eller presentation mer attraktiv och livfull? Kanske lägga till ljud och animationer och skapa ett levande gränssnitt utöver det vanliga? Då är Flash ett bra verktyg. Perfekt för hela eller delar av kampanjer och landningssidor men också för webbspel, banners och interaktiva upplevelser.

Några av fördelarna med Flash är att det går att använda vilket typsnitt som helst utan att det ställer till bekymmer för användarna och utan att du riskerar att bryta mot licensavtal.

Flash har även en effektiv grafikmotor som kan utnyttja hårdvaran i ditt grafikkort. Det gör att presentationerna flyter smidigare utan att det rycker.

Flash har även ett utvecklat programmeringsspråk som gör att det gör att åstadkomma det mesta.

De flesta användare har stöd för Flash oavsett vilken webbläsare de använder eller om de kör Mac eller PC.

Flash i framtiden

I samband med att Apple inte tillåter Flash i Iphone och Ipad har det skapats en debatt om Flash verkligen är en bra teknik att använda. Många anser att HTML5 kommer att konkurrera ut Flash när det gäller rörliga presentationer.

På sikt är det fullt möjligt, men i dag är det fler användare som har stöd för Flash än för HTML5. Speciellt här i Sverige där de flesta fortfarande använder äldre versioner av Internet Explorer.

Flash