Statistik till din hemsida

En bra webbyrå hjälper dig att få statistik över dina besökare på din hemsida och att fatta rätt beslut utifrån underlaget.

För att du ska kunna planera utvecklingen av din hemsida (och även andra marknadsföringsinsatser) är det viktig att analysera statistiken och dina besökares beteende.

  • Hur många besökare har webbplatsen?
  • Varifrån kommer de?
  • Vilka sökord har de använt för att hitta webbplatsen i sökmotorer?
  • Vilka webbläsare använder de?
  • Hur många besöker webbplatsen via mobilen?
  • Vilka hemsdior besökte de innan det kom till din webbplats?

Statistiken ger värdefulla svar som hjälper dig att fatta beslut om vilka insatser som bör göras på hemsdian. Är det kanske dags att be webbyrån att ta fram en mobilanpassad version? Behöver det göras speciella insatser när det gäller sökmotoroptimering? Ska strukturen och länkningarna ändras för att göra det lättare för besökaren att hitta rätt på hemsida?

Vi hjälper dig dels att få ett fungerande verktyg för statistik om det inte redan finns. Google Analytics är t ex ett statistikverktyg som oftast går snabbt att lägga in på hemsidan men som innehåller i princip allt du behöver.

När du väl får fram statistik kan vi på webbyrån bistå med att analysera materialet och utifrån det föreslå åtgärder och förbättringar.

Google Analytics är självklart inte det enda statistikverktyget. Vi hanterar även andra lösningar som t ex Vizzit som är vanligt när det gäller större EPiServer-baserade hemsidor men det finns även andra lösningar där man kan få mer djupgående information om besökaren som t ex vilket företag de kommer ifrån.

Utifrån dina behov föreslår vi den bästa lösningen för din webbplats.

Vi tillhandahåller även sökmotoroptimering och SEO-analyser.

Statistik för alla

Oavsett om din hemsida är baserad på EPiServer, Drupal, Wordpress eller något annat CMS kan vi hjälpa dig att installera lämpligt statistikverktyg utifrån dina behov.
När statistiken väl är på plats hjälper vi dig att analysera datat för att du ska få ut störst nytta av det.