Tillgänglighet

Tillgänglighet

Vi hjälper våra kunder att skapa tillgängliga webbplatser för att alla besökare ska kunna ta del av dem på lika villkor.

Tillgänglighet på webben handlar i grunden om att alla ska kunna tillgodogöra sig innehållet på din webbplats. En webbyrå som vet hur man skapar en tillgänglig webbplats kan säkerställa att den fungerar oavsett vem som besöker den och vilken webbläsare de använder. Det underlättar för funktionshindrade samtidigt som det minskar risken för krångel med olika versioner av webbläsare.

Tillgänglighet på webben är alltså en självklarhet idag. För vem vill inte nå ut med information till alla? Har du en tillgänglig webbplats kan du dessutom vara säker på att sökmotorer som t ex Google kommer att kunna indexera den på rätt sätt. Webbplatsen blir även mer framtidssäker eftersom chansen är större att den kommer att fungera även med nya versioner av webbläsare.

Vi på Extrude webbyrå erbjuder följande tjänster när det gäller tillgänglighet:

Tillgänglighetsanalys
Vi tar reda på vilka ev brister som finns i din nuvarande webbplats och lämnar en rapport som även innehåller förslag på åtgärder och andra tips. 

Läs mer om Tillgänglighetsanalys.

Tillgänglighetsanpassning
Vi hjälper dig att ordna så att din webbplats blir tillgänglig. Innan man sätter i gång är det en fördel att göra en analys först för att se vilka åtgärder som behövs. Läs mer om Tillgänglighetsanpassning

 

Här hittar du mer information om tillgänglighet.
Vill du veta mer eller få en kostnadsfri offert, kontakta oss.

Den bakomliggande tekniken påverkar tillgängligheten

Olika innehållshanteringssystem (CMS) och andra plattformar fungerar på olika sätt. Vissa av dem är tyvärr dåligt utformade och gör det svårt att uppnå hög tillgänglighet. 

Alla fyra system som vi arbetar med är i grunden byggda för att leverera hög tillgänglighet: