Arkiv

Tomas Olsson funnen död.

Tomas Olsson har omkommit efter en olycka under sin expedition till Mount Everest. Vi hann aldrig lära känna Tomas på djupet men kunde inte undgå att lägga märke till att han var en positiv och skärpt person med mycket energi. Vi hoppades in i det längsta att Tomas skulle återfinnas oskadd men i lördags hittade man hans kropp på 6700 meter höjd. Våra tankar går nu till hans familj och vänner. Vi hade vår första kontakt med Tomas i höstas och bestämde då för att sponsra honom. Nyligen lanserades hans nya hemsida som vi hjälpt honom med inför expeditionen. Tomas ville bli först i världen med att åka skidor från Mount Everest Norrsida. Han föll på 8 500 meters höjd när han skulle fira sig ner från en klippavsats. Han befann sig 10 meter up i luften när repet lossnade. Troligen föll han sedan ända ner till 6 700 meter. Han saknades under flera dagar men hittades i lördags. Troligen omkom han vid fallet.

www.tomasolsson.com

Taggar

Tomas Olsson,Mount Everest